România, atacată şi la Sofia: Bulgaria va fi un membru inteligent al UE Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/romania-atacata-si-la-sofia-bulgaria-va-fi-un-membru-inteligent-al-ue_919159.html#ixzz2phnmkoni

S-a publicat 2 Martie 2012 de ANYTA-CSYLLA

Bulgaria va da dovadă de răbdare şi responsabilitate în dosarul Schengen şi nu va pune obstacole în calea integrării europene a Serbiei, a dat asigurări preşedintele Rosen Plevneliev.

Rosen Plevneliev, preşedintele Bulgariei / FOTO: neurope.eu

„Bulgaria înţelege că presiunea şi simpla opoziţie a unei ţări faţă de o altă ţară din Europa nu sunt reţeta bună şi nu sunt adecvate în situaţia în care se află Europa”, a declarat el.

„Europa are nevoie de solidaritate, unitate în perioade de criză severă, care pune sub semnul întrebării priorităţile europene. De aceea Bulgaria va fi un membru inteligent, solidar, răbdător, care, însă, îşi va apăra interesele până la sfârşit”, a adăugat preşedintele.

„Nu putem da ultimaturi altor ţări – aceasta nu este o abordare europeană. Nu putem pune obstacole Serbiei pe drum. Pentru noi, este de o importanţă strategică acordarea acestui statut (de ţară candidată la UE) Serbiei şi lansarea procesului integrării sale europene”, a conchis Plevneliev.

După ce săptămâna trecută a încheiat un acord de cooperare regională cu Kosovo – una dintre cerințele UE pentru demararea negocierilor de aderare – Belgradul a avut parte de emoții, după ce România a decis, la Consiliul Afaceri Generale de marți, să ridice obiecții și să ceară garanții pentru respectarea drepturilor minorității române din Valea Timocului. Ambasadorii României şi Serbiei la UE au semnat joi, la Bruxelles, protocolul privind protecţia minorităţilor.

Consiliului European a acordat vineri statutul de candidată Serbiei.

La summitul UE, s-a discutat şi aderarea României şi Bulgariei la Schengen şi s-a decis amânarea până în septembrie a unei decizii.

DRAGI BLOGGER-I NU STIU CE SA CRED, DAR SINCER SPER SA NU FIE ADEVARAT;DAR ATACUL BULGARIE LA ADRESA NOASTRA ESTE PRIMUL `PAS SPRE IZOLAREA SI SEPARAREA  CELOR DOUA MALURI ALE DUNARII.BULGARII VOR SA ARATE CA AU ALTA MENTALITATE.VOI CE PARERE A VETI

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: